Demir fiyatlarında ivme yukarı çıktı! Aralık ayı inşaat demiri fiyat listesi

Demir fiyatlarında ivme yukarı çıktı! Aralık ayı inşaat demiri fiyat listesi
Demir fiyatlarında yükseliş gün geçtikçe devam ediyor. İnşaat ve müteahhitlerin yapılarına durduracak nitelikte grafikte ivme yukarı çıktı. Fiyatlarda düşüş beklenirken dolar kuru nedeniyle yukarı yönlü harekete geçti. Aralık ayı inşaat demiri fiyat listesi. Bugün inşaat demiri fiyatı ne kadar oldu?

Demir fiyatlarında ivme yukarı çıktı! Aralık ayı inşaat demiri fiyat listesi - Demir fiyatları aylar öncesinde yaşanan kriz sonrası çözüme kavuşacağı günü beklerken güne yükselişle başladı. Başlangıç fiyatının üstünde hareketin yukarıya ilerleyeceği söyleniyor. Yaşanan artış sonrası sektör temsilcileri yapı ve mimarilerini durdurma noktasına getirdi. Gelişmeler odağına inşaat demiri fiyat listesi merak edilir oldu. Bugün demir fiyatları ne kadar oldu? Araştırılmaya başlandı.

İnşaat demir fiyatlarında yaşanan yükseliş gün geçtikçe ilerlemeye devam ediyor. İnşaat ve müteahhitler projelerini durduracak dereceye yükselen grafikte ivmenin yeşillendiği ivmenin yukarı yönlü hareket ettiği görüldü. Fiyatlarda düşüş beklentisi vardı. Ancak dolar kuru nedeniyle tahminler altüst oldu. Fiyatlar hiç olmadığı değerlendirmelerinde üstüne çıkacağı belirtildi. Listede yer alan ana üretim noktalarında fiyat farklılığı dikkat çekti. Aralık ayı inşaat demiri fiyat listesi. Bugün inşaat demiri ne kadar oldu?

Aralık ayı inşaat demiri fiyat listesinde ivme yukarı yöne çıktı. Satış fiyatlarında alıcılar müjde beklerken ne yazık ki alım ve satım depo merkezleri sektör temsilcilerini üzdü. Türkiye'de açıklanan verilere göre 12 ilde satım yapılıyor. Depo teslim görevi gören ithalat ihracat limanlarında fiyatlar güncellendi. Türkiye dünyada demir üretiminde ilk sıralarda yer alsa da yoğun talep ihtiyaçları karşılayamıyor. Dünyada inşaat alanında öncü ülke konumuna olmamız yurt dışına ihracatın önünü açıyor.

Müteahhit ve sektör temsilcileri ülke genelinde yapılarına devam ederken bir yandan da sektörün önde gelenleri özellikle Çin'den aldığımız demirin ana uğrak noktası İskenderun ve İzmir limanlarında ihtiyaçlarını giderdikten sonra işlem sürecinde geçirdikten sonra tekrardan belirli miktarda satış yapmaktadır.

DEMİR FİYATLARI YÜKSELECEK Mİ?

Demir fiyatlarının yükselip veya düşeceği ile ilgili şu an herhangi bir beklenti yok. İlerleyen günlerde yılbaşından sonra fiyatlarda döviz kuru etkisin derinden hissettirecek. Dolar kurunun 19 bandına ilerlemesi sonrası fiyatlarda hareketlilik başladı.

İNŞAAT DEMİRİ FİYAT LİSTESİ

Aralık ayı inşaat demiri fiyat listesi yukarıda olduğu gibi açıklandı. Fiyatlar hiç olmadığı kadar yükseldi. Düşüş beklentisinin aksine fiyatların yeni yıldan sonra artacağı düşünülüyor.

OCAK AYI İNŞAAT DEMİRİ FİYAT LİSTESİ

Ocak ayına ilişkin güncel fiyat listesi halen paylaşılmadı. Hafta  sonu güncellenecek fiyatlar yeni yılda haftaya liste yayımlanacak. İddialara göre fiyatlar artan dolar kuru karşısında yükseleceği yönünde bekleniyor.